Gotowane gruszki z sosem karmelowym

Gotowane gruszki z sosem karmelowym
Gotowane gruszki z pikantnym sosem karmelowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 449 kalorii, 3G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz pod ręką cytrynę, jędrne gruszki anjou, ciężką śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Gotowane gruszki z sosem karmelowym, Przyprawione gotowane gruszki w sosie czekoladowym, oraz Gruszki z sosem karmelowym.

Instrukcje

1
Skórkę pomarańczy usunąć w paski za pomocą obieraczki do warzyw i odciąć z pasków biały rdzeń. Wyciśnij sok z pomarańczy i cytryny do 6-litrowego garnka i dodaj połówki cytryny, wodę, cukier granulowany i skórkę. Obierz gruszki, pozostawiając dołączone łodygi i dodaj do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
WarzywaWarzywa
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
CytrynaCytryna
GruszkaGruszka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
GarnekGarnek
2
Dusić gruszki 15 do 25 minut, lub aż po prostu miękkie, i ostudzić w płynie. (Gotowane gruszki będą nadal gotować trochę, gdy ostygną.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
1
Do 2-litrowego ciężkiego rondla włożyć cukier granulowany i pokruszyć brązowym cukrem. Rozpuszczaj cukry, niezakłócone, na umiarkowanym ogniu, aż cukier granulowany zostanie w większości stopiony. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż do głębokiego złotego karmelu. Ostrożnie wlać śmietanę (mieszanka będzie bąbelkowa, a karmel lekko stwardnieje) i wymieszać goździki, strąki kardamonu, koper włoski, ziarna pieprzu i laski cynamonu. Dusić, mieszając, aż karmel rozpuszcza się i sos zmniejsza się do około 1 ' filiżanki, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KardamonKardamon
Brązowy CukierBrązowy Cukier
PieprzPieprz
KarmelKarmel
Koper WłoskiKoper Włoski
GoździkiGoździki
KremKrem
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
SOS przelać przez sito do miarki 2-szklankowej i ostudzić do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1
Odcedzić gruszki i osuszyć, a następnie przenieść na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
2
Podawać skropione sosem i posypane posiekanymi orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
OrzechyOrzechy
1
* Można kłusować gruszki 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryte, w płynie kłusowniczym. Przed podaniem doprowadzić gruszki do temperatury pokojowej. * Sos można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać do ogrzania przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn