Gotowane Gruszki W Sosie Malinowym
Przepisów na sos nigdy za wiele, więc wypróbuj gotowane gruszki w sosie malinowym. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,39 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 0 g tłuszczu i łącznie 170 kalorii. Ten przepis z Taste of Home wymaga gruszek bosc, syropu klonowego, skrobi kukurydzianej i soku gruszkowego. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gotowane gruszki w sosie malinowym, Gotowane gruszki malinowe i Gotowane gruszki w sosie migdałowym.
Instrukcje
Wydrąż gruszki od dołu, pozostawiając łodygi nienaruszone. Obierz gruszki. Jeśli to konieczne, odetnij 1/4 cala od dołu, aby gruszki leżały płasko.
Wstawić do piekarnika holenderskiego.
Dodać sok gruszkowy, laskę cynamonu, imbir, goździki i gałkę muszkatołową. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu przez 25-30 minut lub do momentu, aż gruszki będą miękkie.
Wyjąć gruszki i ułożyć je w półmiskach. Wyrzuć laskę cynamonu i goździki z płynu kłusowniczego. W małej misce połącz skrobię kukurydzianą i sok żurawinowy na gładką masę; wymieszać w płynie. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić.
W blenderze lub robocie kuchennym zmiksuj sos malinowy partiami na gładką masę. Odcedź i wyrzuć nasiona.
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone.