Gotowane Gruszki W Sosie Malinowym

Gotowane Gruszki W Sosie Malinowym
Przepisów na sos nigdy za wiele, więc wypróbuj gotowane gruszki w sosie malinowym. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,39 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 0 g tłuszczu i łącznie 170 kalorii. Ten przepis z Taste of Home wymaga gruszek bosc, syropu klonowego, skrobi kukurydzianej i soku gruszkowego. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Gotowane gruszki w sosie malinowym, Gotowane gruszki malinowe i Gotowane gruszki w sosie migdałowym.

Instrukcje

1
Wydrąż gruszki od dołu, pozostawiając łodygi nienaruszone. Obierz gruszki. Jeśli to konieczne, odetnij 1/4 cala od dołu, aby gruszki leżały płasko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
2
Wstawić do piekarnika holenderskiego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3
Dodać sok gruszkowy, laskę cynamonu, imbir, goździki i gałkę muszkatołową. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu przez 25-30 minut lub do momentu, aż gruszki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Sok GruszkowySok Gruszkowy
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
4
Wyjąć gruszki i ułożyć je w półmiskach. Wyrzuć laskę cynamonu i goździki z płynu kłusowniczego. W małej misce połącz skrobię kukurydzianą i sok żurawinowy na gładką masę; wymieszać w płynie. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaPojedyncze Biszkopty Wypełnione Kremem, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać maliny i syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
6
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić.
7
W blenderze lub robocie kuchennym zmiksuj sos malinowy partiami na gładką masę. Odcedź i wyrzuć nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MalinowySos Malinowy
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Sosem polej gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
9
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawSos
Magazyn