Gotowana ryba z rosołem imbirowo-sezamowym
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Gotowana ryba z imbirem i bulionem sezamowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.37 za porcję. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 18g białka, oraz 4G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odebrać grube ryby, ocet ryżowy, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 92%. Flądra gotowana w bulionie kokosowym, imbirowym i bazyliowym, Kurczak Gotowany Z Bok Choy W Rosole Imbirowym, oraz Jeden garnek kurczak kapusta miska z sezamem imbir bulion są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wlać wywar do głębokiej patelni lub woka z octem, następnie dodać imbir i czosnek. Przykryć i gotować przez 5 minut, aby smaki się mieszały.
Dodaj soję, brokuły i mięsistą część chińskich liści, a następnie umieść dymkę i rybę na wierzchu. Przykryć i gotować przez 4-5 minut więcej, aż ryba tylko płatki. Ostrożnie zdjąć rybę, wyrzucić imbir i wymieszać z pozostałym Chińskim liściem i olejem sezamowym. Chochle do misek, top z rybą i posypać nasionami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku