Gotowana na parze cała ryba z imbirem, szalotki i soją

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotowaną na parze całą rybę z imbirem, szalotki i soją. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 858 kalorii, 72g białka, oraz 62 g tłuszczu na porcję. Na 6,82 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać olej canolan, gałązki kolendry, scallion, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cała ryba gotowana na parze z szalotkami i imbirem, Ryba gotowana na parze z szalotkami i imbirem, oraz Ryba Gotowana Na Parze Z Szalotkami I Imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryby opłucz w zimnej wodzie i osusz papierowymi ręcznikami. Doprawić rybę do środka i na zewnątrz solą i pieprzem.
Umieść rybę na żaroodpornej płycie, która jest wystarczająco duża, aby ją pomieścić (szklana płyta ciasta działa dobrze), a także zmieści się wewnątrz parowca, lekko zginając rybę, jeśli jest zbyt długa. Wsadź połowę imbiru do jamy ryby i rozłóż pozostały imbir na wierzchu ryby.
Wlać wodę do woka lub garnka i ustawić parowiec w woku lub na krawędzi garnka. Upewnij się, że woda nie dotyka dna parowca. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu.
Umieść talerz trzymający rybę w parowniku, przykryj i gotuj na parze przez około 8 minut, aż ryba będzie łatwo płatkować po przetestowaniu końcówką noża.
Podczas gdy ryba jest na parze, w małej misce, wymieszać razem sos sojowy, wino i 1 łyżka wody. Odstawić.
Gdy ryba jest gotowa, ostrożnie wyjmij płytkę z parowca i wylej nagromadzony płyn.
Połóż szalkę i kolendrę wzdłuż górnej części ryby. W małej patelni sauté, rozgrzać olej na dużym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie palenie.
Usuń olej z ognia i wlać go bezpośrednio na szalotki i kolendry do" gotować " je.
Skropić mieszankę sojową nad rybą i podawać natychmiast.
Jak przygotować całą rybę
Większość rynków sprzedaje ryby, które zostały już wyskalowane i wypatroszone. Jeśli ryba nie została oczyszczona, możesz poprosić sprzedawcę ryb, aby ją wyczyścił. Kiedy podajemy całą rybę w restauracjach, odcinamy również płetwy, ponieważ ryba jest łatwiejsza do podania bez nich. Za pomocą nożyczek odetnij płetwy z obu stron ryby, z brzucha, a następnie płetwy grzbietowe (te biegnące wzdłuż grzbietu). Na koniec Przytnij ogon, przecinając go w kształt litery V i zdobądź rybę.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.