Gorący krzyż bułka pierścień z przyprawami masło miodowe
Hot cross bun ring z przyprawionym masłem miodowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na śniadanie. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 77g białka, 238g tłuszczu, oraz w sumie 4881 kalorii. Ten przepis służy 1 i kosztuje $7.7 za porcję. 74 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, olej, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Hot cross bun bread and butter budyń, Hot Cross Bun Surprises, oraz Hot cross bun cupcakes.
Instrukcje
Mleko i skórkę pomarańczy rozgrzać w małym rondlu, aż do gotowania na parze.
Wyjąć z ognia i dodać masło, obracając patelnię, aż masło stopi się, a mleko ostygnie do temperatury ręcznej.
W dużej misce wymieszać mąkę, cynamon, cukier, drożdże i 1 łyżeczkę soli.
Wlać mieszaninę mleka i ubitego jajka i wymieszać drewnianą łyżką, aż mieszanina zbryli się razem. Wyłóż na powierzchnię roboczą i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, gdy zostanie naciśnięte palcem.
Przełożyć do czystej naoliwionej miski, przykryć folią spożywczą lub ręcznikiem i pozostawić do wyrośnięcia na 2 godziny lub do podwojenia rozmiaru.
Odkurz największą blachę mąką. Przełóż ciasto z powrotem na powierzchnię roboczą i ugniataj ponownie, aby wybić pęcherzyki powietrza.
Dodać suszone owoce i zagnieść do włączenia do ciasta. Ciasto podzielić na 11 równych kawałków.
Rozwałkuj każdą bryłę ciasta w gładką kulkę. Ułóż kulki na tacy w pierścieniu, pozostawiając niewielką szczelinę między każdą z nich. Przykryj luźno kawałkiem folii spożywczej i pozostaw w ciepłym miejscu, aby ponownie udowodnić przez kolejne 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru, bułki powinny być po prostu dotykające.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Posmaruj bułki odrobiną ubitego jajka.
Pozostałą mąkę wymieszać z wystarczającą ilością wody, aby uzyskać gęstą pastę, a następnie przenieść do worka rurowego wyposażonego w małą okrągłą dyszę lub użyć worka kanapkowego i odciąć jeden róg. Użyj pasty do rur krzyżyki na bułki jest to najłatwiejsze, jeśli rury w jednym dużym okręgu, a następnie umieścić linię na środku każdej bułki.
Piec przez 25 minut, aż złoty i gotowane przez.
Tymczasem, zrobić przyprawione masło miodowe.
Umieścić masło, przyprawy i miód w misce i ubić elektryczną trzepaczką, aż będzie gładka.
Przenieść do miski. Gdy bułki są ugotowane, wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia na 10 minut na blasze do pieczenia.
Pierścień bułki podawać na ciepło z masłem w środku do smarowania. Bułki będą przechowywać do 3 dni w puszce lub zamrażać do 3 miesięcy.