Gorący i pikantny Piernikowy Bochenek
Gorący i pikantny Piernikowy Bochenek to Wegetariańskie przepis z 14 porcjami. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. Mieszanka melasy, soli, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gorący i pikantny Piernikowy Bochenek, Piernikowy Bochenek, oraz Piernikowy Bochenek Figowy.
Instrukcje
Płaszcz 9 x 5 cali bochenek patelni z gotowania sprayu; pył z 1 łyżka mąki.
Zważyć lub lekko łyżką 25 uncji mąki (około 2 1/2 szklanki) do suchych miarek; poziom z nożem.
Połączyć 25 uncji mąki i dalej 8 składników (przez goździki), mieszając trzepaczką.
Połącz 1/2 szklanki wody, jogurt, melasę i granulki kawy w misce, mieszając trzepaczką.
Masło umieścić w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie gładkie (około 1 minuty).
Dodać cukier i świeży imbir; ubić na średniej prędkości, aż dobrze się połączą (około 1 minuty).
Dodaj jajko i białko jaja, po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubijając z małą prędkością, dodaj mieszankę mąki do mieszaniny masła na przemian z mieszanką jogurtu, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w 350 przez 40 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić 10 minut w patelni na stojaku z drutu.
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.