Gorący i kwaśny rosół może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 30g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.66 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś pędy bambusa, płatki pieprzu, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zupa gorąco-kwaśna, Sałatka Z Gorącym Kurczakiem, oraz Nashville Hot Chicken Dip.
Instrukcje
1
W rondlu, połączyć bulion z kurczaka, woda, grzyby, pędy bambusa, imbir, czosnek, sos sojowy, i ostra papryka płatki. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu podczas montażu pozostałych składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pędy Bambusa
Rosół Z Kurczaka
Papryka Chili
Grzyby
Sos Sojowy
Czosnek
Imbir
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Umieść plasterki kurczaka w misce i wymieszać z olejem sezamowym do pokrycia. W osobnej misce wymieszać skrobię kukurydzianą i ocet, i odstawić.
Zwiększ ciepło pod bulionem do średnio wysokiego i wróć do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
4
Dodać plasterki kurczaka. Wróć do wrzenia, a następnie mżnij w jajku, mieszając powoli, aby utworzyć długie nitki jajka. Wymieszać z octem i skrobią kukurydzianą. Dusić na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż kurczak zostanie ugotowany i bulion lekko zgęstnieje, około 3 minut.