Gorące placki kukurydziane z awokado, boczkiem i bazylią
Gorące placki kukurydziane z awokado, bekonem i bazylią mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 411 kalorii, 10g białka, oraz 34g tłuszczu. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 50 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jeśli masz sok z cytryny, mleko, liście bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Boczek, ser Bleu, bazylia i makaron z awokado, Boczek awokado Chicken Club z czosnkiem bazylia majonez, oraz Sonoran Hot dogi z boczkiem, Pico de Gallo i awokado.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni nieprzywierającej i skwierczeć pieprz przez 5 minut, aż zmięknie, dodając chili na koniec min.
Włóż mąkę do dużej miski, zrób dobrze, następnie wymieszaj jajko, a następnie mleko, aby ciasto. Wmieszać kukurydzę, ugotowany pieprz i chili oraz posiekaną bazylię, a następnie dobrze przyprawić.
Dodaj więcej oleju do miski, jeśli potrzebujesz, a następnie upuść łyżki ciasta na patelnię.
Gotować przez 2 min, aż do wyrośnięcia i złocisty pod spodem, a następnie gotować przez 1 min więcej. Musisz to zrobić w partiach, co w sumie 12. Trzymaj ciepło.
W międzyczasie grillować boczek i wymieszać sok z cytryny i pozostały olej wraz z przyprawami.
Podawać po 3 ciasta, posypane awokado, boczkiem, rozsypanymi liśćmi bazylii i mżawką sosu.