Gorąca i pikantna musztarda
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj gorącej i pikantnej musztardy. Jedna porcja zawiera 31 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, ocet winny, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Pikantny Musztardowy Vinaigrette, Wieprzowina w pikantnym sosie musztardowym, oraz Memphis musztarda Coleslaw pikantne i gorące! dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać suchą musztardę i ocet w średniej metalowej misce, aż będą gładkie. Chłód, zadaszony, na noc.
Doprowadzić średni rondel wypełniony 1 cala wody na wolnym ogniu. Do miski musztardy octu, ubij w 1/4 szklanki wody, jajko, cukier, skrobia kukurydziana i sól. Ustaw miskę na gotującej się wodzie i gotuj, stale ubijając, aż musztarda zgęstnieje, 2 do 3 minut.
Zdjąć z ognia, trzepaczka na minutę, a następnie ostudzić.
Do przodu: 2 tygodnie, przykryte i schłodzone.
Twoja wyobraźnia jest granicą, jeśli chodzi o tworzenie musztardy smakowej. Wszystko, czego potrzebujesz, to nasiona gorczycy lub suchy proszek musztardy, a następnie przyprawy zależą od Ciebie.
Nasiona gorczycy czy musztarda w proszku?
Nasiona gorczycy: Używaj, gdy chcesz mieć pełnoziarnistą, chrupiącą konsystencję. Te trzy rodzaje to żółty, aka biały (Sinapis alba), najłagodniejszy i używany głównie w amerykańskich musztardach i do marynowania; brązowy (Brassica juncea), zestier i używany w europejskich musztardach (takich jak Dijon), do marynowania i w kuchni indyjskiej; i czarny (B. nigra), również używany w indyjskiej żywności; są wymienne z brązowym. Nasiona muszą zmiękczyć w płynie przez 1 do 2 dni, zanim zrobisz z nimi musztardę.
Musztarda w proszku: dla jedwabiście gładkiej musztardy. To nic innego jak zmielone nasiona gorczycy, a najpopularniejszą marką jest Colman ' s, mieszanka białych i brązowych nasion.
Wymieszaj proszek z płynem (takim jak woda lub piwo) i pozostaw na noc, aby w pełni nawodnić i rozwinąć smak. Nie pozwól mu siedzieć dłużej, choć, albo będzie smakować surowo.