Gorąca i kwaśna zupa grzybowa (Tom Yum Het) może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 140 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubiło tę zupę. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz miąższ tamaryndowca, paprykę chili, smażone tofu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa gorąco-kwaśna, Zupa grzybowa na gorąco z Bok Choy, oraz Zupa grzybowa przyprawiona i kwaśna (Tom Yam Hed) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić pierwsze dziewięć składników w rondlu i doprowadzić do wrzenia (to jest Twój czas). Dusić przez 15-20 minut na małym średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Usunąć z ciepła i naprężenia. Zarezerwuj zapasy, a resztę wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
3
Rozgrzać olej w dużym rondlu i smażyć pastę zupy przez minutę, aż pachną.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Dodać tofu, shiitake i pieczarki i stir-smażyć na dużym ogniu przez 1 minutę.Doprowadzić przygotowany wywar do wrzenia. Włączyć ogień do średniej i dodać smażone tofu i grzyby, sos sojowy, cukier i sok z cytryny. Dusić przez 5-6 minut na średnim ogniu, aż grzyby będą miękkie.
Tajski można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.