Gorzka Czekolada-Migdałowe Pomarańcze
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać gorzką czekoladę - migdałowe Orangettes spróbować. Jedna porcja zawiera 53 kalorie, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 100. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać amaretto, czekolada, slivered migdały, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Trufle z gorzkiej czekolady, Przepis Na Lody Z Gorzkiej Czekolady, oraz Kotlety Jagnięce Z Gorzkiej Czekolady Ze Smażonym Szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić szczyty i DNA z każdej pomarańczy. Score Pozostałe skórki na ćwiartki.
Usuń każdą skórkę w cztery paski. Zarezerwuj pomarańcze do innego użytku.
Wytnij paski wzdłuż na plastry 1/4 cala.
Skórki pomarańczowe umieścić w średnim rondlu i dodać zimną wodę do pokrycia. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Wylać wodę. Powtórz jeszcze raz lub dwa razy. (Blanszowanie peelingów usuwa część goryczy.)
Połączyć 4 szklanki cukru i 1 szklanka wody w dużym rondlu. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 10 minut.
Dodaj skórki pomarańczowe i nadal gotuj na wolnym ogniu, aż skórki będą lekko przezroczyste, 45 minut.
Odcedzić skórki i wymieszać z cukrem do okrycia.
Pozostaw peelingi do wyschnięcia na stojaku z drutu przez 6 do 8 godzin lub przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 300ºF.
Rozłóż slivered migdały na blasze do pieczenia i piec, aż złoty i pachnące, 5 do 7 protokół.
Migdały przenieść do robota kuchennego i pulsować, aż grubo zmielone.
Zmielone migdały przełożyć do płytkiej miski.
Umieść czekoladę w żaroodpornej misce ustawionej na patelni gotującej się wody.
Podgrzewać, często mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Wyjąć miskę z ognia i wymieszać z amaretto.
Każdą skórkę pomarańczową zanurzyć w czekoladzie, a następnie zwinąć w zmielone migdały.
Przenieść peelingi do stojaka drucianego i odstawić do momentu, aż czekolada stwardnieje, 2 do 3 godzin. Oranżety należy przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do dwóch tygodni.