Gorąca sałatka z czerwonych ziemniaków
Sałatka z gorących czerwonych ziemniaków może być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 76 centów za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały przepis 30 zawiera 201 kalorii, 6 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis przygotowało 7 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Jest idealny na Czwarty Lipca. Jeśli masz pod ręką ocet, seler, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 38%, to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka ziemniaczana Red Hot & Blue – oryginalna, Zapiekanka z jajkiem ziemniaczanym i Sałatka ziemniaczana La Hot i Sałatka Red Hot Jello.
Instrukcje
Oczyść i wyszoruj pieczone ziemniaki. Zagotuj w dużym garnku osoloną wodę.
Dodaj ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie, ale wciąż twarde, około 15 minut.
Odcedź, ostudź i pokrój w grube plastry; ułożyć plasterki w dużej misce.
Umieść boczek na dużej, głębokiej patelni. Gotuj na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Wrzuć cebulę i seler na patelnię i smaż delikatnie, aż warzywa zmienią kolor na żółty.
Kostkę bulionową rozpuścić we wrzącej wodzie, wymieszać z octem, solą i pieprzem.
Wlać mieszaninę bulionową na patelnię z mieszanką boczku i cebuli i doprowadzić wodę do wrzenia.
Powoli dodawaj jajko, mieszając, aż masa lekko zgęstnieje.
Mieszanką warzywną polej ziemniaki, dodaj natkę pietruszki i lekko wymieszaj.