Gofry piernikowe z masłem waniliowo-pomarańczowym

Gofry piernikowe z masłem waniliowo-pomarańczowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj gofrów piernikowych z masłem waniliowo-pomarańczowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 528 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 97 centów za porcję. Jest idealny do Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, zmielone ziele angielskie, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wafle Z Wanilią I Jagodami, Waniliowe Gofry Z Sosem Jagodowym Domowej Roboty, oraz Piernikowe pączki z lukrem waniliowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść masło w średniej misce i rozgnieść je gumową szpatułką, aż będzie bardzo rozsmarowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Rozgrzej piekarnik do 121° i ułóż stojak na środku. Ustaw stojak z drutu na blasze do pieczenia i umieść go w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać mąkę, cukier, imbir, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, cynamon, sól, ziele angielskie i goździki w dużej misce, aby napowietrzyć i rozbić wszelkie grudki; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
ImbirImbir
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Umieść jajka w dużej misce i ubijaj, aż się rozpadną.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać maślankę, roztopione masło, melasę i wanilię i ubijać do równomiernego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MelasaMelasa
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodaj mieszaninę maślanki do zarezerwowanej mieszanki mąki i mieszaj gumową łopatką, aż mąka zostanie po prostu włączona i nie pozostaną żadne smugi. (Ciasto może mieć kilka grudek.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
6
Podgrzej belgijską gofrownicę do średnio niskiej temperatury zgodnie z instrukcją producenta. Po podgrzaniu napełnij ciasto, zamknij pokrywkę i gotuj, aż para zacznie się zmniejszać (otwórz wierzch i po kilku minutach Zerknij na ciasto).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
7
Przenieść gofry do stojaka drucianego na blasze do pieczenia w piekarniku. Powtórz z pozostałym ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
8
Podawać natychmiast z masłem waniliowo-pomarańczowym i syropem klonowym, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KlonowySyrop Klonowy
WaniliaWanilia
MasłoMasło
PomarańczowyPomarańczowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn