Gofry Owsiane
Przepis Wafel Owsiany jest gotowy w około 26 minut i jest zdecydowanie spektakularny Wegetariańskie opcja dla miłośników Południowej żywności. Na 75 centów za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 506 kalorii, 16G białka, oraz 21 g tłuszczu. 451 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka staromodnego płatków owsianych, sody oczyszczonej, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Podobne przepisy to Gofry:: Gofry Solone Karmelowo-Jabłkowe, Batoniki Owsiane Z Cukinią Jagodową, oraz batoniki owsiane blueberry bananan.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Podgrzej 10-calową patelnię saute na średnim ogniu.
Dodać owies i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tosty, o 3 protokół. Ostudzić owies na patelni przez 2 do 3 minut. Tosty owsiane zmielić w robocie kuchennym, aż do uzyskania konsystencji mąki pełnoziarnistej, około 3 minut.
Podgrzewać gofrownicę zgodnie ze wskazówkami producenta.
W średniej misce wymieszać tosty z mąki owsianej, mąki uniwersalnej, cukru, proszku do pieczenia, soli i sody oczyszczonej.
Jajka i roztopione masło ubić w innej misce, następnie dodać maślankę.
Dodaj mokre składniki do suchego i mieszaj do połączenia. Pozostaw ciasto przez 5 minut. Do gorącego żelazka wrzucić zalecaną ilość ciasta waflowego. Zamknąć blat żelazka i gotować, aż wafel będzie złoty z obu stron i będzie łatwo wyjęty z żelazka. Powtórz z pozostałym ciasto.
Podawać natychmiast lub ogrzać w rozgrzanym piekarniku 200 stopni F, aż będzie gotowy do podania.