Gofry Jagodowe
Gofry jagodowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis serwuje 6 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 12g tłuszczu i w sumie 337 kalorii. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką jajka, sok pomarańczowy, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gofry jagodowe z sosem jagodowym, Gofry Jogurtowe Z Jagodami, oraz Owsiane gofry jagodowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Ubij mleko, żółtka i masło; mieszaj z suchymi składnikami tylko do zwilżenia. Złożyć jagody.
W małej misce ubij białka, aż utworzą się sztywne szczyty; złożyć w ciasto.
Piec w rozgrzanym gofrownicy zgodnie z zaleceniami producenta na złoty kolor.
W międzyczasie w małym rondelku połącz jagody, 1/4 szklanki soku pomarańczowego i miodu. Doprowadzić do wrzenia.
Połącz skrobię kukurydzianą i pozostały sok pomarańczowy, aż będzie gładki; stopniowo mieszaj z mieszanką jagód. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Podawać na ciepło z goframi.