Gofry cytrynowo-kukurydziane z kompot Malinowo-rabarbarowym
Cytrynowe gofry kukurydziane z kompot Malinowo-rabarbarowy to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.58 za porcję. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz masło, wodę, maliny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gofry cytrynowe bezglutenowe z syropem truskawkowo-rabarbarowym, Gofry kukurydziane z kompot jeżyn, oraz Gofry kukurydziane z kompot morelowo-Wiśniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować kompot, połączyć pierwsze 3 składniki w średnim rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić 25 minut lub aż rabarbar jest miękki i mieszanina zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kompot
Rabarbar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i ogrzać.
3
Aby przygotować gofry, połącz mąkę kukurydzianą i 1 szklankę wrzącej wody w dużej misce.
Odstawić na 20 minut lub do ochłodzenia do temperatury pokojowej.
5
Zalać gofrownicę sprayem do gotowania; rozgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gofrownica
6
Dodać jajka do mieszanki mąki kukurydzianej; wymieszać trzepaczką do połączenia. Wymieszać z masłem, 2 łyżeczkami skórki i sokiem. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana
Masło
Mąka Uniwersalna
Sok
Jajko
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
Trzepaczka
7
Mąkę i kolejne 4 składniki (przez sodę oczyszczoną) połączyć w misce; wymieszać, aby połączyć.
Dodać mieszaninę jogurtu do mieszanki mąki kukurydzianej, mieszając tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana
Jogurt
11
Łyżka około 1/4 szklanki ciasta na 4-calowy gofr na gorącej gofrownicy, rozprowadzając ciasto na krawędzie. Gotować 3 do 5 minut lub do czasu zakończenia; powtórzyć procedurę z pozostałym ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gofrownica
12
Aby przygotować polewę, połączyć jogurt grecki i pozostałe składniki w małej misce; wymieszać, aż będzie gładka.