Gofry cytrynowo-kukurydziane z kompot Malinowo-rabarbarowym

Gofry cytrynowo-kukurydziane z kompot Malinowo-rabarbarowym
Cytrynowe gofry kukurydziane z kompot Malinowo-rabarbarowy to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.58 za porcję. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz masło, wodę, maliny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gofry cytrynowe bezglutenowe z syropem truskawkowo-rabarbarowym, Gofry kukurydziane z kompot jeżyn, oraz Gofry kukurydziane z kompot morelowo-Wiśniowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować kompot, połączyć pierwsze 3 składniki w średnim rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić 25 minut lub aż rabarbar jest miękki i mieszanina zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
RabarbarRabarbar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i ogrzać.
3
Aby przygotować gofry, połącz mąkę kukurydzianą i 1 szklankę wrzącej wody w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Odstawić na 20 minut lub do ochłodzenia do temperatury pokojowej.
5
Zalać gofrownicę sprayem do gotowania; rozgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
6
Dodać jajka do mieszanki mąki kukurydzianej; wymieszać trzepaczką do połączenia. Wymieszać z masłem, 2 łyżeczkami skórki i sokiem. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SokSok
JajkoJajko
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Mąkę i kolejne 4 składniki (przez sodę oczyszczoną) połączyć w misce; wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodać mieszaninę mąki do mieszanki mąki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Połączyć jogurt i mleko o niskiej zawartości tłuszczu w misce; mieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt NiskotłuszczowyJogurt Niskotłuszczowy
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Dodać mieszaninę jogurtu do mieszanki mąki kukurydzianej, mieszając tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
JogurtJogurt
11
Łyżka około 1/4 szklanki ciasta na 4-calowy gofr na gorącej gofrownicy, rozprowadzając ciasto na krawędzie. Gotować 3 do 5 minut lub do czasu zakończenia; powtórzyć procedurę z pozostałym ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
12
Aby przygotować polewę, połączyć jogurt grecki i pozostałe składniki w małej misce; wymieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt GreckiJogurt Grecki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Podawać gofry z ciepłym kompot i polewą jogurtową.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
JogurtJogurt

Składniki

2Batoniki toffi Heathproszek do pieczenia o obniżonej zawartości sodu (np. Rumford)proszek do pieczenia o obniżonej zawartości sodu (np. Rumford)1Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy2largesjajka lekko ubitejajka lekko ubite2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4,5 uncji mąki uniwersalnej (o4,5 uncji mąki uniwersalnej (o1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejogurt grecki beztłuszczowyjogurt grecki beztłuszczowy1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka kukurydziana mielona (np. Czerwony Młyn Boba)mąka kukurydziana mielona (np. Czerwony Młyn Boba)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy12 łyżeczki czosnku w proszkuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1Batoniki toffi Heathotarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny2Batoniki toffi Heathotarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMleko o obniżonej zawartości tłuszczu 2% Mleko o obniżonej zawartości tłuszczu 2%1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezwykły jogurt o niskiej zawartości tłuszczuzwykły jogurt o niskiej zawartości tłuszczu23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaser mascarponeser mascarpone3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.opakowanie mrożone niesłodzone maliny, rozmrożone i nieoczyszczoneopakowanie mrożone niesłodzone maliny, rozmrożone i nieoczyszczone4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pakiet mrożony pokrojony rabarbar, rozmrożonypakiet mrożony pokrojony rabarbar, rozmrożony1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie12 łyżeczki czosnku w proszkusok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolone, stopionemasło niesolone, stopione2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewrząca wodawrząca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn