Gofry cytrynowo-kukurydziane z kompot Malinowo-rabarbarowym
Cytrynowe gofry kukurydziane z kompot Malinowo-rabarbarowy to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.58 za porcję. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz masło, wodę, maliny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gofry cytrynowe bezglutenowe z syropem truskawkowo-rabarbarowym, Gofry kukurydziane z kompot jeżyn, oraz Gofry kukurydziane z kompot morelowo-Wiśniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować kompot, połączyć pierwsze 3 składniki w średnim rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić 25 minut lub aż rabarbar jest miękki i mieszanina zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kompot
Rabarbar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i ogrzać.
3
Aby przygotować gofry, połącz mąkę kukurydzianą i 1 szklankę wrzącej wody w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Odstawić na 20 minut lub do ochłodzenia do temperatury pokojowej.
5
Zalać gofrownicę sprayem do gotowania; rozgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gofrownica
6
Dodać jajka do mieszanki mąki kukurydzianej; wymieszać trzepaczką do połączenia. Wymieszać z masłem, 2 łyżeczkami skórki i sokiem. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana
Masło
Mąka Uniwersalna
Sok
Jajko
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
Trzepaczka
7
Mąkę i kolejne 4 składniki (przez sodę oczyszczoną) połączyć w misce; wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Dodać mieszaninę mąki do mieszanki mąki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana
Mąka Uniwersalna
9
Połączyć jogurt i mleko o niskiej zawartości tłuszczu w misce; mieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt Niskotłuszczowy
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Dodać mieszaninę jogurtu do mieszanki mąki kukurydzianej, mieszając tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana
Jogurt
11
Łyżka około 1/4 szklanki ciasta na 4-calowy gofr na gorącej gofrownicy, rozprowadzając ciasto na krawędzie. Gotować 3 do 5 minut lub do czasu zakończenia; powtórzyć procedurę z pozostałym ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gofrownica
12
Aby przygotować polewę, połączyć jogurt grecki i pozostałe składniki w małej misce; wymieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt Grecki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Podawać gofry z ciepłym kompot i polewą jogurtową.