Gofry belgijskie Red Velvet
Przepis na gofry belgijskie Red Velvet można przygotować w około 45 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,49 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 486 kalorii , 11 g białka i 27 g tłuszczu . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką sól, serek śmietankowy, maślankę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Będzie hitem na Twojej walentynkowej imprezie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Świetnie sprawdza się jako śniadanie. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 37% , to danie jest raczej złe. Gofry z Liege Belgia , gofry z czerwonego aksamitu i gofry z czerwonego aksamitu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę, cukier biały, proszek do pieczenia, kakao i sól.
W misce utrzyj maślankę, roztopione masło, jajka, 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego i ocet na gładką masę. Wymieszaj czerwony barwnik spożywczy z mieszanką maślanki.
Wymieszaj mieszaninę maślanki z mąką, aż się połączą.
Rozgrzej gofrownicę zgodnie z instrukcją producenta.
Ubij serek śmietankowy i miękkie masło w misce za pomocą miksera elektrycznego, aż masa będzie gładka i puszysta. Stopniowo mieszaj 2 szklanki cukru pudru z mieszaniną serka śmietankowego, na przemian z mlekiem i 1 łyżeczką ekstraktu waniliowego, aż lukier będzie gładki.
Włóż 1/4 do 1/2 szklanki ciasta waflowego do nagrzanej gofrownicy. Gotuj według wskazówek producenta. Powtórz z pozostałym ciastem.
Lekko posyp każdy gofr pozostałym cukrem pudrem, skrop polewą i udekoruj bitą śmietaną i truskawkami.