Goan Pork Vindaloo

Goan Pork Vindaloo
Goan wieprzowina Vindaloo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, sól, kawałek laski cynamonu, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 85%. Spróbuj Vindaloo (Goan-Style Hot and Sour Pork), Goan Tangy wieprzowina Vindaloo z orzechami nerkowca, oraz Mushroom vindaloo, jak zrobić Goan mushroom vindaloo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mielenie chili Kaszmiru, kij cynamonu, kminek, goździki, ziarna pieprzu, i kurkuma z moździerzem i tłuczkiem lub elektryczny młynek do kawy, aż przyprawy zostały zmielone gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
KurkumaKurkuma
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2
Wymieszaj z 1 łyżką białego octu, aby stworzyć gładką pastę. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Wymieszać kostki wieprzowe z pastą przyprawowo-octu w misce, aż równomiernie pokryte. Przykryj miskę folią i zamarynuj w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Rozgrzać olej roślinny w holenderskim piekarniku lub dużym garnku na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę, czosnek, i imbir, aż złoty kolor, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
5
Dodać wieprzowinę i jej marynatę, i gotować, mieszając często, aż kostki wieprzowe mają jędrne, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
6
Wlać wodę, doprowadzić do duszenia, a następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować, aż wieprzowina będzie miękka, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
7
Wymieszać w zielone paski papryki chile i 1/4 szklanki octu. Cook uncovered aż zielone papryki chile zmiękły i vindaloo zagęszcza, o 30 więcej minut. Przed podaniem doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia47
Magazyn