Gnocchi Ziemniaczane

Gnocchi Ziemniaczane
Gnocchi ziemniaczane przepis może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 47 minut. Na 65 centów za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. 31 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, ziemniaki russet, gałka muszkatołowa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Gnocchi Ziemniaczane, oraz Gnocchi Ziemniaczane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Rozłóż warstwę koszernej soli na blasze do pieczenia i ułóż ziemniaki na wierzchu (patrz Notatka kucharza).
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Piec, aż trochę rozgotowane, o 45 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, przeciąć na pół i zgarnąć mięso. W razie potrzeby należy zarezerwować Skórki ziemniaczane do innego zastosowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
6
Przełóż ziemniaki przez rysik do ziemniaków lub zetrzyj je na dużych otworach tarki pudełkowej. Powinieneś mieć około 2 filiżanki. Zrobić kopiec ziemniaków na blacie ze studnią w środku, dodać 3 żółtka, ser, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
7
Wymieszać w ziemniakach i dobrze wymieszać rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
8
Posypać ziemniakami 1/2 szklanki mąki i, używając kostek, wcisnąć ją do ziemniaków. Złóż masę na siebie i naciśnij ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
9
Posypać więcej mąki, krok po kroku, składając i naciskając ciasto, aż po prostu trzyma się razem, (staraj się go nie ugniatać.) Pracować ciasto trzymając się palców z powrotem do ciasta. Jeśli mieszanina jest zbyt sucha, dodaj kolejne żółtko lub trochę wody. Ciasto powinno dawać pod niewielkim naciskiem. Będzie czuć się stanowczo, ale ulegając. Aby sprawdzić, czy ciasto ma prawidłową konsystencję, weź kawałek i zwiń go rękami na dobrze obsypanej mąką desce w linę o średnicy 1/2 cala. Jeśli ciasto trzyma się razem, jest gotowe. Jeśli nie, Dodaj więcej mąki, złóż i naciśnij ciasto jeszcze kilka razy i przetestuj ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Utrzymując powierzchnię roboczą i ciasto lekko posypane mąką, ciasto pokroić na 4 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
11
Zwiń każdy kawałek w linę o średnicy około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Pokroić na kawałki o długości 1/2 cala. Lekko mąkę gnocchi jak je pokroić. Możesz je ugotować w stanie, w jakim są lub uformować w klasyczny kształt gnocchi za pomocą deski gnocchi, rowkowanego wiosła z masłem lub palców dużego widelca odwróconego do góry nogami. Pozostaw dolną krawędź płyty gnocchi na powierzchni roboczej, a następnie przechyl ją pod kątem około 45 stopni. Weź każdy kawałek i zgniataj go lekko kciukiem o planszę, jednocześnie odpychając go od siebie. Będzie toczyć się i wokół kciuka, przybierając kształt bańki - z grzbietami na zewnętrznej krzywej od planszy i gładką powierzchnią na wewnętrznej krzywej, gdzie kciuk był. (Kształtowanie ich zajmuje trochę czasu i zręczności. Możesz zrobić partię tylko na trening.) Wcięcie utrzymuje sos i pomaga gnocchi gotować szybciej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
13
Kształtując gnocchi, odkurz je lekko mąką i rozetrzyj na blachach do pieczenia wyłożonych papierem pergaminowym lub woskowanym. Ustaw gnocchi wypełnione arkusz cookie przed wentylatorem na niskim na 1/2 godziny (obracając gnocchi po 15 minutach). Jeśli nie będziesz gotować gnocchi do następnego dnia lub później, zamrozić je. Alternatywnie, można kłusować je teraz, odcedzić i wrzucić z odrobiną oliwy z oliwek, ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce kilka godzin lub na noc. Aby podgrzać, zanurz w gorącej wodzie przez 10 do 15 sekund, a następnie wrzuć z rumianym masłem, aż będzie gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
GnocchiGnocchi
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
14
Gdy gotujesz, przynieś duży garnek wody do wrzenia i dodaj sól. Upuść gnocchi i gotuj przez około 90 sekund od momentu, gdy unoszą się na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
15
Wyjmij gotowane gnocchi skimmerem, otrząśnij nadmiar wody i podawaj zgodnie z życzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SkimmerSkimmer
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 47 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn