Gnocchi ze szparagami i pancettą
Gnocchi ze szparagami i pancettą może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 297 kalorii, 11g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, pakowane próżniowo gnocchi, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Gnocchi ze szparagami i pancettą, Pesto Z Groszku Słodkiego & Pancetta Gnocchi, oraz Pieczone Gnocchi Z Pesto, Groszkiem I Pancettą.
Instrukcje
Gotuj gnocchi zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić w durszlaku nad miską, rezerwując 1/4 szklanki płynu do gotowania. Trzymaj ciepło.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj pancetta; smażyć 3 minuty lub aż lekko rumiane.
Przenieść na papierową ręcznikową płytę.
Dodaj szalotki i szparagi na patelnię; smażyć 5 minut lub do miękkości. Mieszać w czosnku; podsmażyć 1 minutę.
Dodaj gnocchi, pancetta, reserved gotowania cieczy, sok, sól, i pieprz do patelni; gotować 1 minutę.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Gnocchi. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki). Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)]()
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.