Gnocchi z sosem tymiankowym maślanym
Gnocchi z sosem tymiankowym masło może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 6. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, jajko, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mascarpone I Cytrynowe Gnocchi Z Sosem Maślano-Tymiankowym, Gnocchi z masłem tymiankowym, oraz Słodkie ziemniaczane Gnocchi z masłem tymiankowym.
Instrukcje
Gotować masło w ciężkiej patelni średniej na średnim ogniu, aż zacznie brązowieć, o 2 protokół.
Dodaj liście tymianku. Odstawić.
Przekłuj ziemniaki widelcem. Mikrofalówka ziemniaka do miękkości, obracając raz, o 12 protokół.
Pokroić ziemniaki na pół i miąższ miąższu zgnieść do dużej miski; wyrzucić skórę. Za pomocą widelca dobrze rozgnieść ziemniaki. Rozgnieść w soli i pieprzu.
Wymieszać w 3 łyżkach jajka; wyrzucić Pozostałe jajko. Mąkę przesiać na mieszaninie ziemniaków i ugniatać tylko do wymieszania.
Ciasto podzielić na 4 równe kawałki.
Zwiń każdy kawałek między dłońmi a powierzchnią roboczą w linę o średnicy 1/2 cala (o długości około 20 cali).
Ciasto pokroić na 1-calowe kawałki.
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta na drewnianym wiosle z grzbietami lub na zębach widelca, aby utworzyć rowki w cieście.
Gotuj gnocchi w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż gnocchi wypłynie na powierzchnię, około 1 minuty. Kontynuuj gotowanie, aż gnocchi będą miękkie, o 4 minuty dłużej. Używając łyżki szczelinowej, przenieść gnocchi do gorącego masła tymiankowego na patelni. Wrzuć do płaszcza.
Łyżka gnocchi i sosem maślanym do płytkich misek. Top z Pecorino i podawać.