Gnocchi z rumianym masłem z brokułami i orzechami
Gnocchi z rumianym masłem z brokułami i orzechami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,67 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 401 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, orzeszki piniowe, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gnocchi z rumianym masłem z brokułami i orzeszkami piniowymi, Gnocchi z rumianym masłem z brokułami i migdałami, oraz Gnocchi z rumianym masłem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować gnocchi w dużym holenderskim piekarniku zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Dodać brokuły w ostatniej chwili gotowania; gotować 1 minutę.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać masło i olej; gotować 7 minut lub aż masło brązowieje.
Dodaj mieszaninę gnocchi i pieprz do patelni; wrzucić do herbu. Łyżka około 1 1/2 szklanki mieszaniny gnocchi do każdego z 6 płytkich misek.
Posypać każdą porcję 1 1/2 łyżeczki orzechów pinii i około 2 łyżeczki sera.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla Gnocchi. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator