Gnocchi z indykiem, groszkiem i grzybami
Gnocchi z indykiem, groszkiem i grzybami wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 411 kalorii, 39g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka grzybów cremini, sól, mielona pierś z indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Spróbuj Gnocchi Z Grzybami Morelowymi I Groszkiem Wiosennym, Farfalle z kiełbasą z indyka, groszkiem i pieczarkami, oraz Gnocchi cytrynowe ze szpinakiem i groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać czosnek i indyka na patelnię; gotować 5 minut lub aż indyk nie jest już różowy, mieszając do kruszonki.
Dodać pokruszoną czerwoną i zmieloną czerwoną paprykę; gotować 1 minutę. Łyżka mieszanki indyka do miski.
Ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania; powrócić do patelni na średnim ogniu.
Dodaj 1/2 łyżeczki soli i grzybów na patelnię; smażyć 5 minut. Wymieszać z groszkiem; gotować 1 minutę. Wymieszać w mieszaninie indyka; gotować 3 minuty lub do dokładnie ogrzanego. Przykryć i odstawić.
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodaj gnocchi do patelni; gotuj, aż gnocchi zacznie pływać.
Odsączyć gnocchi, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Połącz mieszaninę indyka, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, 1/2 szklanki płynu do gotowania, i gnocchi w dużej misce; wrzucić dobrze.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Gnocchi bardzo dobrze współpracuje z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 85 dolarów.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.