Gnocchi Primavera
Gnocchi Primaveran to śródziemnomorski przepis, który serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 12g białka, 15g tłuszczu i w sumie 363 kalorii. Za $2.59 za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powie, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, parmezan, gnocchi ziemniaczane i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Działa dobrze jako przyjazny dla budżetu hor d ' oeuvre. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 68%, który jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Gnocchi Primavera, Gnocchi alla Primavera, oraz Ragu jagnięce z Gnocchi ziemniaczanymi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate.
Instrukcje
Spryskaj patelnię nieprzywierającą sprayem do gotowania i umieść na średnim ogniu.
Umieść na patelni około 2 łyżek parmezanu na raz. Gotuj, aż ser rozpuści się w cienkie kółko, zacznie bulgotać i brązowieje na brzegach, około 1 minuty. Odwróć chrupkość i przyrumień drugą stronę przez około 30 sekund.
Usuń chrupkość na talerz, aby ostygła. Zrób jeszcze 3 chipsy serowe w ten sam sposób.
Podgrzej 1 łyżeczkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu, gotuj i mieszaj orzeszki piniowe, aż będą lekko przypieczone i pachnące, około 3 minut.
Wyjmij orzeszki pinii z patelni i odstaw na bok.
Ugotuj gnocchi zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i osusz je w durszlaku ustawionym w zlewie.
Wlej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużą patelnię na dużym ogniu, gotuj i mieszaj cukinię tylko do usmażenia, około 2 minut; wyjmij cukinię z patelni. Zmniejsz ogień do średniego, gotuj i mieszaj grzyby na tej samej patelni, aż zaczną rezygnować z soków, ale nadal będą jędrne, około 5 minut.
Odcedź soki. Włóż cukinię na patelnię; dodaj pomidory, podarte liście bazylii, prażone orzeszki pinii, odsączone gnocchi i pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i wymieszaj kilka razy, aby połączyć i podgrzać.
Aby podać, podziel gnocchi na cztery talerze i podawaj każdy talerz zwieńczony chrupiącym parmezanem.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Gnocchi działa naprawdę dobrze z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Casan Emma Chianti Classico. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
![Casa Emma Chianti Classico]()
Casa Emma Chianti Classico