Gnocchi orzechowe z szałwiową glazurą
Gnocchi z orzechów laskowych z szałwią Glaze może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 19 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka wody, mniej sodu rosół z kurczaka, ziemniaki Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gnocchi w maśle szałwiowym, Szałwia-masło Gnocchi, oraz Gnocchi Z Brązowym Masłem I Szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować gnocchi, połącz 1/4 szklanki wody i ziemniaków w naczyniu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej. Okładka i kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 10 minut lub do miękkości.
Ziemniaki odcedzić; ziemniaki rozgnieść masą ziemniaczaną. Fajne 5 minut.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Połącz ziemniaki, 3/4 szklanki mąki, mączkę z orzechów laskowych i kolejne 3 składniki (przez żółtko jaja); dobrze wymieszaj. 2 minuty); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Ciasto podzielić na 4 równe porcje. Uformuj każdą część w 12-calową linę.
Wytnij każdą linę na 20 sztuk; rzuć każdy kawałek w kulkę. Pracując z jednym kawałkiem ciasta na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), za pomocą kciuka, rozwałkuj kawałek ciasta w dół palców lekko posypanego mąką widelca (gnocchi będzie miał grzbiety z jednej strony i wcięcia z drugiej).
Umieść gnocchi na lekko posypanej mąką blasze do pieczenia.
Doprowadzić 1 galon wody do wrzenia w dużym garnku.
Aby przygotować glazurę, rozpuść masło w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj 1 ząbek mielonego czosnku na patelnię; gotować 30 sekund.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z szałwią, 1/4 łyżeczki soli i pieprzem.
Dodaj połowę gnocchi do wrzącej wody; gotuj 3 minuty lub do końca (gnocchi wzniesie się na powierzchnię).
Wyjąć gotowane gnocchi łyżką szczelinową; umieścić w durszlaku. Powtórz procedurę z pozostałym niegotowanym gnocchi.
Podawać skropione ciepłą glazurą.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.