Gnocchi Marchewkowo-Ziemniaczane
Przepis marchewkowo-ziemniaczane Gnocchi może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.35 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, żółtka, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Ugotuj książkę: pieczona marchewka i Ricotta Gnocchi z masłem herbacianym, oraz Gnocchi Ziemniaczane.
Instrukcje
Ziemniaki przebić widelcem.
Piec w kuchence mikrofalowej o dużej mocy przez 10 minut, następnie odwrócić ziemniaki i kuchenka mikrofalowa przez 5 minut dłużej.
Przenieść ziemniaki do piekarnika i piec przez 15 minut. Ewentualnie pieczemy ziemniaki w piekarniku przez około 1 godzinę, aż będą miękkie.
Na patelni, gotować marchewki w oliwie z oliwek na umiarkowanym ogniu przez 2 protokół.
Dodać wodę i szczyptę soli. Przykryć i gotować do miękkości, 15 protokół. Puree w robocie kuchennym.
Ziemniaki pokroić o połowę. Miąższ miażdżyć w garnku i ryżować ziemniaki.
Przenieść 2 lekko zapakowane filiżanki ziemniaków riced do miski. Wymieszać żółtka, 1/2 szklanki puree z marchwi i 1 łyżeczkę soli.
Dodać 1/2 szklanki i 2 łyżki mąki; mieszać, aż powstanie sztywne ciasto. Zagnieść ciasto delikatnie, aż będzie gładkie, ale lekko lepkie.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem woskowym i posmarować mąką. Na posmarowanej mąką powierzchni ciasto pokroić na 4 kawałki, zwijając każdy w linę o grubości 3/4 cala.
Wytnij liny na kawałki 3/4 cala.
Toczyć każdy kawałek przed zębami widelca, aby grzbiety; przenieść do blachy do pieczenia.
W dużej, głębokiej patelni z gotującej się osolonej wody, gotuj gnocchi, aż powstaną na powierzchnię, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty dłużej. W dużej patelni nonstick roztopić masło. Używając łyżki szczelinowej, dodaj gnocchi do masła. Doprawić solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu przez 1 minutę.