Gluten pszenny i zimny makaron, Po Syczuańsku

Gluten pszenny i zimny makaron, Po Syczuańsku
Gluten pszenny i zimny makaron, w stylu Syczuańskim jest wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 9g białka, oraz 6G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pikantną pastę z fasoli, wodę, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zimny makaron syczuański ze szpinakiem i orzeszkami ziemnymi, Kurczak po syczuańsku z makaronem ryżowym, oraz Makaron Na Zimno, W Stylu Yibin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 4 quart rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj Bochenek glutenu pszennego i parboil przez 2 minuty lub do momentu, gdy gluten lekko zmięknie, ale nadal zachowuje swój kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeitanSeitan
3
Wyjąć z wody i spłukać pod zimną bieżącą wodą. Wycisnąć nadmiar wody z glutenu pszennego i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeitanSeitan
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Patelnia żeliwna ciepła na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać chili i gotować, aż zaczną pęcherze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
6
Wyjąć z ognia i ostudzić.
7
Dodaj goździki, anyż i pieprz syczuański i tosty przez około 30 sekund, aż przyprawy zaczną uwalniać swój aromat.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
8
Wyjąć z ognia i ostudzić.
9
W moździerzu i tłuczku lub młynku do przypraw zmiel przyprawy do średnio drobnej szorstkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
10
Dodać cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
11
W małej misce do mieszania dodaj tahini, pikantną pastę z fasoli, olej chili, sól i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ChiliOlej Chili
TahiniTahini
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
12
Dodaj chiles i przyprawy. W razie potrzeby można dodać więcej wody, aby pasta była gładka o konsystencji cienkiego musu jabłkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
13
W międzyczasie przynieś rondel 4 quart z wodą do wrzenia. Makaron shirataki lub pszenny gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotować i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron ShiratakiMakaron Shirataki
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
PszenicaPszenica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
14
Pokrój gluten pszenny w paski 1 cala lub kostki. Wrzucić gluten pszenny i makaron z sosem, dodając więcej oleju i wody w razie potrzeby, aż makaron są slick.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeitanSeitan
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
15
Dekoruj kolendrą lub zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn