Gluten pszenny i zimny makaron, Po Syczuańsku

Gluten pszenny i zimny makaron, Po Syczuańsku
Gluten pszenny i zimny makaron, w stylu Syczuańskim jest wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 9g białka, oraz 6G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pikantną pastę z fasoli, wodę, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zimny makaron syczuański ze szpinakiem i orzeszkami ziemnymi, Kurczak po syczuańsku z makaronem ryżowym, oraz Makaron Na Zimno, W Stylu Yibin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 4 quart rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodaj Bochenek glutenu pszennego i parboil przez 2 minuty lub do momentu, gdy gluten lekko zmięknie, ale nadal zachowuje swój kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeitanSeitan
3
Wyjąć z wody i spłukać pod zimną bieżącą wodą. Wycisnąć nadmiar wody z glutenu pszennego i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeitanSeitan
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Patelnia żeliwna ciepła na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodać chili i gotować, aż zaczną pęcherze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
6
Wyjąć z ognia i ostudzić.
7
Dodaj goździki, anyż i pieprz syczuański i tosty przez około 30 sekund, aż przyprawy zaczną uwalniać swój aromat.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
8
Wyjąć z ognia i ostudzić.
9
W moździerzu i tłuczku lub młynku do przypraw zmiel przyprawy do średnio drobnej szorstkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
10
Dodać cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
11
W małej misce do mieszania dodaj tahini, pikantną pastę z fasoli, olej chili, sól i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ChiliOlej Chili
TahiniTahini
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
12
Dodaj chiles i przyprawy. W razie potrzeby można dodać więcej wody, aby pasta była gładka o konsystencji cienkiego musu jabłkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
13
W międzyczasie przynieś rondel 4 quart z wodą do wrzenia. Makaron shirataki lub pszenny gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotować i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron ShiratakiMakaron Shirataki
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
PszenicaPszenica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
14
Pokrój gluten pszenny w paski 1 cala lub kostki. Wrzucić gluten pszenny i makaron z sosem, dodając więcej oleju i wody w razie potrzeby, aż makaron są slick.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeitanSeitan
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
15
Dekoruj kolendrą lub zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn