Glazurowane szalotki z czerwonym winem
Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 210 kalorii, 0g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka liścia laurowego, soli, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Terrina z kaczki z szalotką szkliwioną winem, Polędwica wołowa z szalotką i glazurą z czerwonego wina, oraz Szalotki pieczone na patelni z polewą po Sherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szalotki można gotować kilka godzin wcześniej, a przed podaniem delikatnie podgrzać.
2 łyżki masła rozpuścić na patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotki i gotować, obracając od czasu do czasu, o 5 protokół, aż złoty.
Dodać czerwone wino, ocet, cukier, tymianek i liść laurowy, i doprawić solą. Częściowo przykryć i dusić na małym ogniu przez 30 minut, lub do miękkości.
Przenieść szalotki do miski, za pomocą szczeliny łyżką. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować płyn do gotowania aż syropy.
Zdjąć z ognia i ubić w pozostałym maśle.
Wyrzucić liść laurowy i gałązkę tymianku i polać sosem szalotki; podawać natychmiast.