Glazurowane marchewki

Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Glazed Carrots. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 88 kalorii . Za 31 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup pieprz, marchewkę, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny na Wielkanoc . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i przyjazną dla FODMAP . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 27 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal można ją poprawić). Podobne przepisy znajdziesz w przepisach: Marchewki glazurowane agawą , Marchewki pieczone w cytrusach glazurowane miodem i Marchewki marynowane .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
W małej patelni wymieszaj bulion, wodę, masło, brązowy cukier, kminek i 1/2 łyżeczki soli i doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Dodaj marchewki, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem, aż będą miękkie, około 4–5 minut.
Odkryj patelnię i pozwól płynowi gotować się, aż zredukuje się do postaci glazury, około 2 do 3 minut. Wymieszaj marchewki, aby hojnie pokryć je glazurą. Wymieszaj z sokiem z cytryny i pietruszką, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Przełożyć do miski i podawać.