Glazurowane Ciasto Z Maślanką Cytrynową

Glazurowane Ciasto Z Maślanką Cytrynową
Glazurowane ciasto maślanki cytrynowej może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis deser. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 36 centów za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, jajka, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Muffinki Z Maślanką Cytrynową, Szkliwione ciasteczko Meyer Lemon z maślanką i suszonymi jagodami, oraz Niedzielny Brunch: Pączki Z Maślanki Glazurowanej.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować ciasto, połącz skórkę i 3 łyżki soku w małej misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
10-calowa patelnia w sprayu do gotowania; 2 łyżki cukru granulowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
4
Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
5
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę wymieszać w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Umieścić masło w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie lekkie i puszyste. Stopniowo dodawać Pozostałe 1 1/2 szklanki cukru granulowanego, mieszaninę skórki i ekstrakt, ubijając do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
EkstraktEkstrakt
MasłoMasło
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
8
Dodać mieszankę mąki i 1 szklankę maślanki na przemian do mieszaniny cukru, ubijając z małą prędkością, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
9
Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Aby przygotować glazurę, połącz cukier puder, 1 1/2 łyżki soku i 1 łyżkę maślanki w małej misce, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MaślankaMaślanka
GlazuraGlazura
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
12
Mżawka glazury na ciepłe ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
13
Udekoruj startą skórką cytryny po ustawieniu glazury, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn