Glazurowana rumem zapiekanka ze słodkich ziemniaków, jabłek i kasztanów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj słodkie ziemniaki z rumem, jabłko i zapiekankę z kasztanów. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,65 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 420 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz rum, słodkie ziemniaki, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klon glazurowane jabłko i słodkie ziemniaki Gratin, Rustykalne tartaletki ze słodkich ziemniaków, jabłek i kasztanów, oraz Placek Ziemniaczano-Jabłkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Piec słodkie ziemniaki na środku piekarnika przez 45 minut do 1 godziny, lub do miękkości.
Niech ostygną. Obrać słodkie ziemniaki i pokroić je po przekątnej w plasterki 1/4 cala.
W misce wrzucić jabłka z sokiem z cytryny i ułóż je z plasterkami słodkich ziemniaków w maślanym 14-calowym naczyniu gratin.
W rondlu ze stali nierdzewnej lub emaliowanej gotować pozostałe składniki na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Łyżka mieszaniny piekarnik słodkie ziemniaki i jabłka i piec zapiekankę w środku piekarnika, fastrygowanie od czasu do czasu, przez 30 minut, lub aż jabłka są po prostu miękkie i słodkie ziemniaki są podgrzewane przez.
Niegotowana zapiekanka może być złożona 1 dzień wcześniej i przechowywana w lodówce, przykryta.
Piec, odkryte, fastrygowanie od czasu do czasu, przez 40 minut.
Umieść tarkę pod rozgrzanym brojlerem około 4 cali od ciepła, aż krawędzie są lekko rumiane.