Glazurowana marchewka z zielonymi oliwkami
Glazurowana marchewka z zielonymi oliwkami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 120 kalorii, 1G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz marchew, oliwę z oliwek, śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest idealny do Wielkanoc. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Nóżki kaczki duszone z zielonymi oliwkami i marchewką, Glazurowana marchewka i zielona fasola, oraz Tagine Z Marchewką, Ziemniakami I Oliwkami.
Instrukcje
Marchew pokroić na pół w poprzek, a następnie wzdłuż na 1/2 cala-grube pałeczki. Włożyć marchewkę i 2 łyżki masła do kuchenki elektrycznej (4 1/2 qt. lub większa) lub ciężka 12-calowa patelnia.
Jeśli używasz powolnej kuchenki, przykryj i ustaw ciepło na wysokie. Gotować, mieszając dwa razy, aż marchew będzie bardzo miękka po przekłuciu, 2 do 3 godzin.
Drenaż. Jeśli używasz ciężkiej patelni, Ustaw dyfuzor ciepła nad palnikiem na małym ogniu (patrz UWAGI).
Dodaj 3 łyżki wody, przykryj okrągłym pergaminem do gotowania i szczelnie dopasowaną pokrywką i postępuj zgodnie z instrukcjami gotowania dla powolnej kuchenki.
Około 10 minut przed podaniem roztopić pozostałe 2 łyżki masła na patelni o średnicy 11-12 cali na średnim ogniu.
Dodać czosnek i pietruszkę i mieszać, aż czosnek zmięknie, około 1 minuty. Wymieszać z marchewką, oliwkami, tymiankiem, solą i pieprzem do smaku.
Dodać śmietanę, przykryć i gotować na średnim ogniu, aż marchewka będzie gorąca, a śmietana zagęszczona i pokryje marchew, 5 do 7 minut.
Wlać do naczynia do serwowania.