Gigantes
Gigantes może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 239 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka pomidorów w puszkach, cebuli, miodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 5 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest solidne. Podobne przepisy to Gigantes plaki, Fasola Gigantes Pieczone, oraz Pieczone Gigantes w sosie pomidorowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dodaj fasolę do garnka z wystarczającą ilością zimnej wody, aby dobrze przykryć. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż tylko miękkie w całym, ale nie całkiem gotowane, około 50 do 80 minut, w zależności od fasoli.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w holenderskim piekarniku.
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Dodaj pomidory i ich płyn, 2 szklanki wody, miód, goździki, sól i pieprz i gotuj delikatnie przez 20 do 30 minut lub aż zacznie zgęstnieć. Pietruszkę wymieszać i zdjąć z ognia.
Fasolę umieścić w naczyniu odpornym na działanie pieca, wlać na wierzch mieszaninę pomidorową, wymieszać i równomiernie rozprowadzić.
Piec 1 1/2 do 2 godzin, lub aż fasola będzie miękka. (Sprawdzić naczynie podczas gotowania i w razie potrzeby dodać niewielką ilość wrzącej wody.) Danie będzie wyglądać chrupiące na wierzchu.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut przed podaniem.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.