Garnki czekoladowe de Creme
Czekoladowe garnki de Creme może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 903 kalorie. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz fasolę waniliową, pół na pół, półsłodką czekoladę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Garnki czekoladowe de Creme, Garnki czekoladowe de Crème, oraz Garnki czekoladowe de Crème.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
W małym garnku, na małym ogniu, przynieś mleko, pół na pół, ekstrakt migdałowy, nasiona wanilii i wanilię do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Roztopić czekoladę w górnej części podwójnego kotła. W dużej misce, dodać jajka, kakao, i cukier i ubijać do połączenia.
Do roztopionej czekolady wlać rozgrzaną mieszankę mleczną i ubić do połączenia. Temperuj mieszaninę jajek do mieszaniny czekolady, dodając ją powoli, aby zapobiec jajeczkowaniu. Nie przesadzaj. Chcesz, aby składniki były mieszane, ale nie spienione lub bąbelkowe.
Wlać mieszaninę do małych filiżanek, wypełniając prawie do góry.
Umieść filiżanki w patelni do pieczenia i napełnij patelnię 2 cm wodą. Przykryj górną część patelni folią aluminiową. Zapobiegnie to tworzeniu twardej skóry podczas gotowania.
Umieść patelnię na środku piekarnika i piec, aż kremy są ustawione, ale nadal trochę luźne, 25 do 30 protokół.
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Ostrożnie wyjmij kubki z łaźni wodnej i pozostaw do ostygnięcia przez 30 minut
Podawać z bitą śmietaną lub przechowywać w lodówce na noc, przed podaniem z bitą śmietaną.