Garlicky stek Sałatka z ciecierzycą i karczochami

Garlicky stek Sałatka z ciecierzycą i karczochami
Garlicky stek Sałatka z ciecierzycy i karczochy może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Na 13,88 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 54g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 841 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, oliwę z oliwek, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do valentin day. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Sałatka Orzo z karczochami, pomidorami, ciecierzycą, fetą i sosem z bazylii cytrynowej, Stek Flank Z Sałatką Śródziemnomorską Garlicky, oraz Spaghetti Squash z kapustą czosnkową i ciecierzycą.

Instrukcje

1
Ubij razem 1 łyżeczkę. każda sól i pieprz, sos sojowy i 6 łyżek. sok pomarańczowy w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sos SojowySos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Zrób Głębokie plastry 1/2 do 3/4 cala. od siebie przez ziarno na jedną stronę stek z boku, upewniając się, aby nie przeciąć całą drogę i pozostawiając 1/4 W. uncut krawędzi wokół steku. Plastry studzić równomiernie czosnkiem. Ułóż połowę plastrów pomarańczy w 9-przez 13-in. naczynie do pieczenia i ustawić stek, czosnek do góry, na górze. Ułóż pozostałe plastry pomarańczy na mięsie i zalej je marynatą sojową. Przykryć naczynie i schłodzić stek co najmniej 3 i do 24 godzin; odstawić w temperaturze pokojowej w ciągu ostatnich 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Stek Z FlankiStek Z Flanki
MarynataMarynata
CzosnekCzosnek
ZiarnaZiarna
StekStek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Rozgrzać grill do wysokiej (450 do 550). Karczochy szaszłykowe na dwóch 10-calowych. metalowe szaszłyki, szczotka z 2 łyżkami. olej, posypać odrobiną soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KarczochKarczoch
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
SzaszłykiSzaszłyki
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Ruszt do gotowania oleju z wadą olejowanych ręczników papierowych, za pomocą szczypiec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SzczypceSzczypce
5
Stek ułożyć na ruszcie, czosnek bokiem do góry (wyrzucić pomarańcze); grill, przykryty, ostrożnie obracając raz (trochę czosnku wypadnie), 6 do 8 minut w sumie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
CzosnekCzosnek
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Przełożyć stek na deskę, namiot luźno z folią i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Tymczasem, karczochy grill, obracając raz, aż lekko rumiane, o 6 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Przełożyć na talerz i wyjąć ze szaszłyków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
9
Trzepaczka razem pozostałe 1/2 łyżeczki. każda sól i pieprz, 1/4 szklanki soku pomarańczowego i 1/2 szklanki oleju, skórka pomarańczowa i ocet w małej misce. Cienko pokroić stek po przekątnej ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
OcetOcet
ZiarnaZiarna
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Wrzucić zieleni dziecko, rukola, ciecierzyca, zielona cebula, i parmezan w dużej misce z około połowy dressing.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Mieszane Baby GreensMieszane Baby Greens
CiecierzycaCiecierzyca
ParmezanParmezan
RukolaRukola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Przełożyć sałatkę na talerz lub talerze, na wierzch polać stekiem i karczochami, a następnie skropić pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
StekStek
12
* Silverskin to cienka, błyszcząca tkanka łączna Na Zewnątrz mięsa, która staje się ciągła podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
13
Usuń go ostrym nożem lub poproś rzeźnika, aby to zrobił.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn