Garam Masala Kurczak z pieczonymi warzywami

Garam Masala Kurczak z pieczonymi warzywami
Garam Masala Kurczak z pieczonych warzyw jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 617 kalorii, 32G białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Mieszanka ziemniaków, olej arachidowy, kurczak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać odtłuszczone mleko jogurt można śledzić to danie główne z Kawa Mleko Kokosowe Lody jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, Pieczony kurczak z płatkiem jaśminu Garam Masala, szafranem, orzechami laskowymi i miodem oraz komosą ryżową, oraz Garam Masala Prażone Orzeszki Ziemne.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj 1/4 szklanki oleju, garam masala, imbir, czosnek i 1 łyżkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść kurczaka w dużym naczyniu do pieczenia lub plastikowej torbie, rozluźnij skórę z piersi i nóg kurczaka i za pomocą rąk rozprowadź dużą część mieszanki pod spodem. Pozostałą mieszaninę pocierać wewnątrz jamy kurczaka i na skórę. Związać nogi razem ze sznurkiem kuchennym. Luźno przykryć, przechowywać w lodówce, i niech marynować 30 minut lub do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Ułóż stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Usuń kurczaka z marynaty, niech nadmiar kapać off, I REZERWY marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Odstawić kurczaka w temperaturze pokojowej, podczas gdy piekarnik się nagrzewa, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Gdy piekarnik jest rozgrzany, umieść ziemniaki, Kabaczek i cebulę na dnie patelni do pieczenia, skrop pozostałą marynatą, pozostałym 1/4 szklanki oleju, pozostałym 1 łyżką soli i dobrze doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Wrzuć do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Umieść kurczaka, pierś bokiem do góry, na wierzchu warzyw i pieczeń, aż skóra staje się brązowy i warzywa zaczynają się miękkie, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Pędzel jogurt na kurczaka i nadal pieczenia, aż kurczak jest dobrze rumiane, soki uruchomić jasne, gdy wewnętrzna udo jest Przekłute nożem, nogi poruszają się łatwo w stawie, a termometr mięsa włożony do najgrubszej części rejestratorów uda160 do 165 stopni F na natychmiastowy odczyt termometru, o kolejne 40 do 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
9
Niech kurczaka odpocząć co najmniej 10 do 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Nigl Freiheit Gruner Veltliner z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn