Galette wiśniowo-brzoskwiniowa

Galette wiśniowo-brzoskwiniowa
Need a wegetariańska przystawka? Wiśnia i brzoskwinia Galette może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 644 kalorie, 9g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka cukru, mielone ziele angielskie, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Peach Galette, Peach Galette, oraz Peach Galette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 450 stopni F. blachę do pieczenia posmaruj 1 łyżką masła. Rozłóż 1 arkusz ciasta francuskiego na mące. Ubij jajko z 1 łyżką wody i posmaruj ciasto. Rozłóż drugi arkusz ciasta francuskiego i połóż go na górze; naciśnij arkusze razem z wałkiem do ciasta, a następnie rozwałkuj na 14-calowy kwadrat.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce do firmy, o 30 protokół. (Przechowywać w lodówce resztki mycia jaj do szczotkowania galette.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
W dużej misce wymieszać cukier, ziele angielskie, wanilię, skórkę z cytryny i sok z cytryny; przenieść 2 łyżki mieszanki do małej miseczki i odstawić do posypania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać wiśnie, brzoskwinie i 3 łyżki mąki do pozostałej mieszaniny cukru i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5
Przycinaj krawędzie ciasta za pomocą koła do pizzy lub ostrego noża, aby uzyskać 12-calową rundę. Łyżka mieszanki wiśni w środku, pozostawiając 2-calową granicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
6
Pozostałą 1 łyżkę masła pokroić na małe kawałki i rozsypać na wierzchu. Wchodzisz na krawędziach ciasta nad nadzieniem, plisowanie w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
7
Piec galette aż nadmuchane i złoty, o 20 protokół. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Wyjmij galette z piekarnika, umyj skórkę z reserved Egg wash i posyp zarezerwowaną mieszaniną cukru. Powrót galette do piekarnika i piec, aż soki zagęścić i ciasto jest gotowane przez, 30 do 45 Więcej minut (w zależności od soczystości wiśni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Przenieść do stojaka i ostudzić co najmniej 10 minut, więc zestawy napełniania.
10
Zdjęcia Andrew Purcell
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn