Galette Jabłkowo-Gruszkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Galette jabłkowo-gruszkowej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 306 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 98 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, konfitury morelowe, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gruszka i jabłko Galette, Jabłko, gruszka i pigwa Galette, oraz Gruszka Galette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 F. na lekko posmarowanej mąką powierzchni umieść jeden piecrust na drugim i zwiń stos w jeden 16-calowy okrąg.
Przełożyć na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia.
Rozłóż 1/4 szklanki konserw na skórce, pozostawiając 2-calową granicę. W dużej misce wrzucić jabłka, gruszki, mąkę, sok z cytryny, imbir, cynamon i 3 łyżki cukru.
Przenieś do skorupy, pozostawiając wyraźną granicę. Złóż krawędzie skorupy nad mieszaniną owoców.
Posmaruj jajko na skórce i posyp pozostałą łyżeczką cukru.
Piec, aż skórka jest złoty kolor, a owoce są miękkie, 50 do 60 protokół. W małym rondlu podgrzać pozostałe 2 łyżki konfitur i 1 łyżkę wody na średnim ogniu do cieczy, 2 do 3 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Aby go przynieść: galette można wykonać jeden dzień wcześniej; wystarczy przykryć ją szczelnie folią. Aby zapobiec zsuwaniu się na talerzu do serwowania, przed umieszczeniem galetki na wierzchu nałóż kilka przetworów na środek talerza.