Galetka jagodowa z lodami cytrynowymi
Jagodowa Galette z lodami cytrynowymi może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 309 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Mieszanka jagód, lodów superpremium vanillan, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Cytrynowy Borówkowy Serek Śmietankowy Galette, Cytrynowa Jagodowa Galette, oraz Kremowe Lody Cytrynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°. Wyłóż dużą blachę do pieczenia z folią i folią maślaną.
Przenieś lody do miski bezpiecznej dla mikrofalówki i kuchenki mikrofalowej przy 30 procentach mocy w odstępach 10-sekundowych, aż zmiękną, łącznie około 50 sekund. Wymieszać skórkę i sok, następnie cienko rozprowadzić na płytkiej patelni do pieczenia i zamrozić podczas robienia galette.
W dużej misce wymieszać jagody, skrobię kukurydzianą, skórkę, sok, cynamon, sól i 1/2 szklanki cukru.
Rozwiń ciasto ciasto i rozwiń na blasze do pieczenia, a następnie łyżka mieszanki jagodowej na środku ciasta, pozostawiając 1 1/2-cala granicy wokół krawędzi.
Fold krawędzi ciasta ponad 1 cal mieszanki Borówki, fałdowanie ciasta, a następnie dot Borówki nadzienie kawałkami masła. Lekko posmarować ciasto odrobiną ubitego jajka i posypać pozostałą łyżeczką cukru.
Piec do bulgotania nadzienia jagodowego, a ciasto będzie złote, 25 do 30 minut. Ostudzić lekko na blasze do pieczenia na stojaku.
Podawać ciepłą galette z gałkami lodów cytrynowych.