Galaretka winogronowa MCP
Need a bezglutenowa, przyjazna dla fodmap i wegetariańska przyprawa? MCP galaretka winogronowa może być spektakularny przepis, aby spróbować. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 112 porcji z 39 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Jeśli masz masło, pektyny mcp, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Grape Ape Jelly Shot, Galaretka Z Winogron Kardamonowych, oraz Galaretka winogronowo-rozmarynowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić opaski w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
Łodygi i zgnieść winogrona dokładnie, jedna warstwa na raz.
Umieścić w dużym rondlu; dodać wodę i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu; przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 do 20 min. lub dopóki miąższ nie zmięknie.
Umieścić trzy warstwy wilgotnej gazę lub galaretki worek w dużej misce.
Gotowe owoce wlać do gazówki. Związać gazę zamkniętą; powiesić i pozostawić kroplówkę do miski, aż kapanie przestanie. Naciśnij delikatnie.
Odstawić sok na noc do lodówki. Osad utworzy się na dnie pojemnika. Powoli wlać sok z pojemnika bez zakłócania osadu. Zmierz dokładnie 3-3 / 4 szklanki soku na 6-lub 8-qt. rondel.
Pektynę wymieszać z przygotowanym sokiem w rondlu.
Dodać masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Wymieszać z cukrem. Powrót do pełnego wrzenia i gotować dokładnie 2 min., ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 5 min.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środkowe pokrywki. (Jeśli pokrywy wracają, pokrywy nie są uszczelnione i konieczne jest chłodzenie.)