Galaretka Rabarbarowo-Rozmarynowa

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj galaretki z rabarbarem rozmarynowym. Jedna porcja zawiera 894 kalorie, 5G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 3. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka octu winnego, żelatyny, rabarbaru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Polane masło orzechowe i galaretki pączki ... z galaretką truskawkowo-rabarbarową Chia, Galaretka Rabarbarowa, oraz Galaretka z rabarbarem i kremem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój tyle rabarbaru w poprzek na plastry 1/2 cala, aby odmierzyć 3 szklanki. W czajniku 4-quart doprowadzić rabarbar, 1 1/2 szklanki wody, cukier, ocet, i rozmaryn do wrzenia i gotować 15 minut (rabarbar rozpadnie).
Podczas gdy rabarbar gotuje się na wolnym ogniu, w małej misce posypać żelatyną pozostałą 1/4 szklanki wody i odstawić na 1 minutę.
Wyjmij czajnik z ognia i mieszaj mieszaninę żelatyny w mieszaninę rabarbaru, aż żelatyna się rozpuści.
Wlać mieszaninę przez drobne sito do dużej miski, delikatnie naciskając na ciała stałe i wyrzucić ciała stałe. Odtłuścić pianę i natychmiast wlać galaretkę do wysterylizowanych słoików, napełniając do 1/8 cala blatów. Przetrzyj obręcze słoików zwilżoną szmatką i uszczelnij słoiki pokrywkami. Fajne słoiki całkowicie. Galaretka z rabarbaru rozmarynu utrzymuje, schłodzona, 2 miesiące.