Galaretka Pieprzowa
Galaretka pieprzowa może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, żelatyna, papryka jalapeño, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Galaretka Z Czerwonej Papryki, Galaretka Pieprzowa, oraz Galaretka Z Ostrą Papryką.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników i 1 szklankę wody w średnim rondlu na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż cukier się rozpuści.
Usunąć z ciepła, przecedzić przez sitko z siatki drucianej i odstawić.
Umieść 1 szklankę odcedzonego płynu w lodówce do ostygnięcia. Gdy ostygnie, posypać żelatyną płyn; wymieszać i odstawić na minutę.
Dodać mieszaninę żelatyny do pozostałej cieczy i ubijać do wymieszania i rozpuszczenia, około 5 minut.
Przenieść mieszaninę do pojemnika i schłodzić, aż galaretka jest ustawiona, 4 godziny lub przez noc.