Głęboko smażony Bocconcini z pikantnym chutneyem pomidorowym i czosnkowym

Głęboko smażony Bocconcini z pikantnym chutneyem pomidorowym i czosnkowym
Głęboko smażony Bocconcini z pikantnym chutneyem pomidorowym i czosnkowym wymaga około 4 godzin i 11 minut od początku do końca. Za 81 centów za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie danie lakto ovo ma 439 kalorii , 15 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Ten przepis z Foodnetwork wymaga soli i pieprzu koszernego, oliwy z oliwek, jajek i mąki. 13 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 63% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Ciasto do smażonej ryby w głębokim tłuszczu , przepis na chutney pomidorowy i Chunky Tomato Chutney .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
1
Odcedź bocconcini i osusz papierowymi ręcznikami. Połóż na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami i pozostaw do wyschnięcia w lodówce przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Doprawionej Włoskiej Bułki Tartej3 Szklanki Doprawionej Włoskiej Bułki Tartej
2
Wsyp mąkę do średniej wielkości miski, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Doprawione Włoskie Bułki TartejDoprawione Włoskie Bułki Tartej
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Włóż jajka do drugiej średniej miski, a bułkę tartą do trzeciej średniej miski. Obtocz bocconcini w mące, a następnie zanurz w jajkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Obtocz bocconcini w bułce tartej, aż będą pokryte. Zanurz obtoczone bocconcini, ponownie, w jajkach, a następnie obtocz w bułce tartej. Zamroź panierowane bocconcini na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
5
Do chutney: W blenderze wymieszaj czosnek, imbir, 1/4 łyżeczki soli, ocet, cukier, oliwę z oliwek, kminek i pieprz. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Wlać do średniego rondla z grubym dnem i dodać pomidory. Doprowadzić mieszankę do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż większość płynu odparuje, a mieszanka stanie się gęsta, około 45 do 55 minut. Używając tylnej części drewnianej łyżki, delikatnie rozdrobnić pomidory, gdy zaczną mięknąć podczas gotowania. Doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Pozostaw chutney do ostygnięcia w temperaturze pokojowej na około 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
8
Umieścić w misce do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Do dużego rondla o grubym dnie wlej tyle oleju, aby wypełnił patelnię do około jednej trzeciej wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr do smażenia na głębokim tłuszczu włożony do oleju osiągnie temperaturę 190°C. (Jeśli nie masz termometru, kostka chleba zrumieni się w ciągu 1–2 minut). Smaż bocconcini partiami, aż do uzyskania złotego koloru, przez około 15–20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
11
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
12
Ułóż bocconcini na półmisku i podawaj jako dodatek do dania, chutney.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 11 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn