Gęsta i obfita zupa grochowa

Gęsta i obfita zupa grochowa
Gruba i obfita zupa grochowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 224 kalorie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka czosnku, pieprzu, bazylii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. z łyżką wynik 88%, to danie jest świetne. Spróbuj Gęsta i obfita zupa jarzynowa, Obfita Warzywna Zupa Grochowa, oraz Obfita zupa grochowa z grzankami z cytryny i oliwy z oliwek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodać czosnek, marchew, i seler i gotować przez 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
2
Dodać groszek do garnka. Jeśli używasz szybkowaru, dodaj 6 szklanek wody; do regularnego gotowania dodaj 8 szklanek wody. Wymieszać ziemniaki, liść laurowy, nasiona selera, bazylia i tymianek. Do gotowania pod ciśnieniem: zamknąć kuchenkę i doprowadzić do wysokiego ciśnienia. Obniżyć ogień i gotować pod wysokim ciśnieniem przez 6 minut(8 minut dla szybkowaru elektrycznego).
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona SeleraNasiona Selera
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
3
Usuń z ciepła i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie. Jeśli fasola nie jest całkowicie ugotowana, przykryj luźno i gotuj (bez ciśnienia), aż osiągną pożądaną kruchość. Do regularnego gotowania: doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na bardzo małym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin, aż groch będzie miękki i rozpadnie się po wymieszaniu. W przypadku obu metod: gdy groszek będzie miękki, dodaj płynny dym, sól i pieprz. Sprawdź przyprawę i w razie potrzeby dodaj więcej ziół. Gotować kilka minut, aby zgęstnieć (lub dodać wodę do cienkiej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sałatkowy Ranczo, OpcjonalnieSos Sałatkowy Ranczo, Opcjonalnie
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Podawać z ciepłym chlebem pełnoziarnistym. Sprawia, że około 8 porcji, a smakuje jeszcze lepiej następnego dnia!
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn