Fusilli z letnim sosem pomidorowym
Fusilli z letnim sosem pomidorowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 589 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka świeżo mielonego pieprzu, parmezanu, pomidorów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fusilli z Tunanem i sosem pomidorowym, Fusilli z sosem ogrodowo-pomidorowym", oraz Fusilli z krewetkami, pomarańczą i rukolą (Lato).
Instrukcje
W robocie kuchennym lub blenderze, połączyć pomidory, czosnek, olej, sól, pieprz i puree.
Dodaj bazylii i pulse tylko wymieszać.
W dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, gotować fusilli aż tylko gotowe, o 13 protokół.
Odcedzić makaron i wymieszać z sosem i parmezanem.
Odstawić na około 1 minutę, aby makaron wchłonął część płynu.
Podawać z dodatkiem parmezanu.
Świeże pomidory: używamy dużej ilości pomidorów z puszki z makaronem, ale do tego surowego sosu niezbędne są świeże, dojrzałe okazy. Skorzystaj z obfitych plonów w sierpniu i wrześniu. Jeśli mieszkasz w okolicy z targowiskiem lub masz własny ogródek, eksperymentuj z różnymi typami: czerwonym, żółtym, pomarańczowym, pamiątkowym. Każdy z nich ma niepowtarzalny smak.
Rekomendacja wina: poszukaj prostego, lekko kwaśnego czerwonego wina, aby sparować go z kwasowością pomidorów. Chianti i Dolcetto, oba z Włoch, są dobrymi zakładami.