Fusilli z krewetkami, pomarańczą i rukolą (Lato)
Fusilli z krewetkami, pomarańczą i rukolą (lato) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 557 kalorii, 27g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 3,33 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do 4 Lipca. Mieszanka szalotki, sałatka, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fusilli ze szparagami, groszkiem i rukolą, Fusilli z włoską kiełbasą i rukolą, oraz Krewetki pieczone na patelni z pomarańczą, rukolą i estragonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale nadal twarde do ukąszenia, mieszając od czasu do czasu, o 8 do 10 protokół.
Makaron odcedzić, zostawiając około 1/2 szklanki wody z makaronu.
W dużej patelni saute rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać szalotki i czosnek. Gotować do miękkości, o 2 protokół. Doprawić krewetki solą i pieprzem,
Dodaj krewetki i białe wino na patelnię.
Saute przez 2 do 3 minut lub aż krewetki są różowe i gotowane przez.
Połącz skórkę z cytryny i sok z cytryny w małej misce. Powoli dodawać olej, stale ubijając, aż mieszanina będzie gładka, doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Za pomocą noża do parkowania usuń skórkę i biały rdzeń z pomarańczy. Nad dużą miską do serwowania, pokroić między membranami pomarańczy, tworząc segmenty. Pozwól, aby sok z pomarańczy kapał do miski.
Dodać rukolę i oliwki do miski. Wrzucić lekko połączyć.
Dodać gorący makaron i vinaigrette do miski i wrzucić, aż rukola zwiędnie i wszystkie składniki są połączone.