Fusilli z kaczką: fusilli alla Papera
Fusilli z kaczką: Fusilli alla Papera wymaga około 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1543 kalorii, 133g białka, oraz 59G tłuszczu każdy. Na 6,6 USD za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka soli i pieprzu, oliwy z oliwek, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Fusilli alla Caprese, Pasticcio Di Fusilli (Pieczone Fusilli), oraz Fusilli Z Boczkiem.
Instrukcje
W dużej, patelni o dużym dnie, rozgrzać oliwę na średnim ogniu i dodać cebulę. Mięso doprawić solą i pieprzem do smaku i dodać do patelni. Gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie rumiane.
Dodaj wino i pozwól mu odparować, następnie dodaj pastę pomidorową, pomidory z puszki i płatki czerwonej papryki, przykryj patelnię i gotuj przez 2 1/2 godziny na małym ogniu. Wymieszać natkę pietruszki i utrzymać ciepło.
Usuń nogi kaczki i usuń je z kości. Mięso rozdrobnić widelcem i powrócić na patelnię.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia na dużym ogniu i dodać 2 łyżki soli. Gotować fusilli we wrzącej wodzie do miękkości jeszcze al dente, o 10 protokół.
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania makaronu i dodać makaron do sosu mięsnego, przerzedzając wodą z makaronu, jeśli to konieczne. Wrzucić na wysoki ogień 1 minutę, a następnie podzielić równomiernie pomiędzy 4 miseczki makaronu. Top z tartym serem i podawać.