Funt Ciasto Bananowy Budyń
Funt ciasto bananowy budyń jest bezglutenowe deser. Jedna porcja zawiera 402 kalorie, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, cukier, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Funt Ciasto Brzoskwiniowy Pudding, Ciasto cytrynowe {pudding} funtowe, oraz Deser Pudding Funt Ciasto.
Instrukcje
Pierwsze 5 składników ubij razem w rondlu na średnim ogniu; gotuj, ubijając stale, 13 do 15 minut lub aż zgęstnieje.
Wyjąć z ognia; wymieszać z masłem i wanilią, aż masło się rozpuści.
Warstwa pół funta kostki ciasta, pół bananów i pół mieszanki budyniu w 3-quart okrągłym naczyniu do pieczenia. Powtórz warstwy. Przykryć budyniem i schłodzić 6 godzin.
Piec w 375 przez 15 minut lub do złotego koloru.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy Sary Lee Family Size all Butter Pound Cake.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto Pound świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "