Fun Salmon Hand Roll

Fun Salmon Hand Roll
Fun Salmon hand Roll to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką wodę, filet z łososia, sos sojowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rice Free Hand Roll Wędzony Łosoś Sushi, Temaki Sushi (Rolka Ręczna), oraz Rolada warzywna (Temaki) z jogurtem z awokado Wasabi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
* Można znaleźć na specjalnych rynkach azjatyckich
2
Propozycja podania: wasabi, słodki imbir, sos sojowy
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
WasabiWasabi
3
W średniej misce wymieszać posiekanego łososia, olej sezamowy, sos sojowy i liście mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieść arkusz nori, błyszczący bok w dół, na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
5
Umieść 1/4 szklanki ryżu po lewej stronie prześcieradła nori. Za pomocą mokrych palców uformuj ryż w 3-calowy kwadrat, pozostawiając 1/2-calową granicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
6
2 łyżki mieszanki łososia, ukośnie, w pas o szerokości 1/2 cala, umieścić na ryżu, z wierzchem mieszanki łososia zwróconym w lewy górny róg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Na łososia ułożyć szparagi. Zaczynając od lewego dolnego rogu, obróć nori nad nadzieniem. Nadal toczyć, lody stożek-Moda, działa w kierunku prawego rogu nori. Brzeg walca ręcznego uszczelnić wodą lub kilkoma ziarnami ugotowanego ryżu. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Do LodówRożek Do Lodów
Ryż GotowanyRyż Gotowany
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
NoriNori
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
8
Ułóż na półmisku i podawaj z wasabi, słodkim marynowanym imbirem i sosem sojowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
WasabiWasabi

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W47 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn