Frytki z ciecierzycy z szałwią i parmezanem

Frytki z ciecierzycy z szałwią i parmezanem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 107 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to tanie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz olej canolan, mąka z ciecierzycy, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Parmezan-szałwia pieczony indyk z sosem szałwiowym, Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), oraz Frytki z ciecierzycy z jogurtowym dipem Tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu, połączyć mleko, masło i czosnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do umiarkowanie niskiego poziomu i stopniowo ubijaj mąkę z ciecierzycy, aż będzie gładka. Stale mieszaj gumową szpatułką, aż mieszanina zgęstnieje, około 2 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Zeskrobać mieszaninę do nonstick 9-by-13-calowy obramowany blachy do pieczenia lub naczynia do pieczenia, który został lekko spryskane sprayu oleju roślinnego; rozprzestrzeniać się na 1/4-calowej warstwy. Przykryć papierem do pieczenia i przechowywać w lodówce do firmy, 2 do 3 godzin.
Wlać 1 cal oleju rzepakowego do szerokiej patelni i podgrzać go do 350, lub aż kawałek chleba bąbelki szybko po dodaniu do gorącego oleju. W międzyczasie pokrój mieszankę ciecierzycy na 2-calowe kwadraty. Smażyć kwadraty w partiach na złoty kolor, około 1 minuty na stronę.
Przełożyć kwadraty do stojaka wyłożonego papierowymi ręcznikami, aby odsączyć, a następnie utrzymywać je w niskim piekarniku, podczas gdy resztę smażyć.
W misce wymieszaj szałwię i parmezan. Wrzucić frytki w mieszaninie sera i szałwii, aż pokryte; służyć ciepłe.